Početna stranicaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Lebron James

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Ace Rimmer
Rookie
Rookie


Posts : 20
Join date : 21.09.2010

PostajNaslov: Lebron James   sub ruj 25, 2010 2:22 pm

Evo da otvorim topic o LBJ-u, buduci da vidim da se o njemu dosta pise, kako ovdje, tako i u cjelokupnoj kosarkaskoj pa i bolje upucenoj hrvatskoj javnosti...
Takodjer, mrvicu sam revoltiran (da, revoltiran Very Happy) sa konstantnom mrznjom koju neki usmjeravaju prema njemu zbog prelaska u Miami. Pa evo da se i ja malo na to svrnem... Neka ovo bude uvod u topic i raspravu...

Malo cu biti bogohulan Very Happy i reci da je covjek statisticki vec sad u rangu sa MJ-om, iznad Kobea i pogotovo Wadea (koji je valjda najaorgantniji igrac u NBA-u). Da, mozda nema njihovu finocu i kosarkasku eleganciju, i ponekad psiholosku snagu u kljucnim trenucima, ali nisu samo ti elementi mjerilo kvalitete igraca. Lebron je fizicki nevjerojatan, eksplozivan, brz, dugog koraka, ima i solidan sut te vrhunski pregled igre. To sto nije osvojio naslov je posljedica smjesnih suigraca s kojima je igrao. MJ je imao Pippena (20 ppg igrac, u nekoj drugoj ekipi bi bio franchise player), Kukoca, Rodmana (najbolji skakac lige), Kerr itd. Kobe je imao Shaqa (kao i Wade), sada Gasola i odlican ostatak ekipe. LBJ-u je Jamison najbolji suigrac s kojim je igrao...

Upravo zbog toga glupo ga je osudjivati zbog prelaska u Miami odnosno odlaska iz Clevelanda. Ako covjeku Cleveland nije omogucio ostvarenje njegovog zivotnog cilja i ambicije (osvajanje naslova) ne vidim razloga zbog kojeg je on tamo trebao ostati. Ljubav? Pa to je valjda dvosmjeran odnos... ako Cleveland nije zadovoljio potrebe Lebrona, ne vidim zasto bi Lebron morao zadovoljavati potrebe Clevelanda. Otisao je u Miami, i neka mu je sretno tamo... svako pametan ce otici ondje gdje moze osvojiti naslov. On ce i tamo biti glavni igrac, i njegova kvaliteta nikad nece bit pod upitnikom zbog toga...

Neki mu, pak, upravo to predbacuju, ističući da nikad nece postati prava kosarkaska legenda jer je presao u ekipu zvijezda ''samo zato'' da bi osvojio naslov... ako to i ne postane to je njegov problem, njegov zivot, njegov izbor (iako mislim da ce i u Miamiju biti najbolji igrac, njegova kvaliteta ce doci do izrazaja).
Javnost, kao, cijeni igrace koji sami nose ekipu na ledjima, jer samo tako se moze postati kosarkaski velikan... ali mozemo okrenuti pricu, ja vise cijenim to sto ima svoju ambiciju koje se drzi (prsten, naslov), nego sto cijenim igrace koji ostaju u klubu samo zato jer uzivaju u tome sto ih navijaci obozavaju, jer su legende... malkice narcisoidno...

Basketball
[Vrh] Go down
Lakers fan
Rookie
Rookie


Posts : 76
Join date : 13.09.2010
Location : Los Angeles,California

PostajNaslov: Re: Lebron James   sub ruj 25, 2010 3:33 pm

inače bron je meni zakon,ali se neću složiti da je bolji od kobea,malo je subjektivno ali šta da radim.... također lebron je u play-off protiv celticsa odusto od cavsa i zato su izgubili,a razlog je pomalo komičan,ali delonte west je spavo sa glorim james ili ti lebronovom mamom... kad se je to saznalo on je presto igrati a onaj koje gledo tu seriju zna o čemu govorim... inače šta mislite zašto je boston doveo upravo westa u svoje redove....

_________________
'till I die, KOBE is my STAR
LAKER 4 life
[Vrh] Go down
Perfect
Rookie
Rookie


Posts : 4
Join date : 22.09.2010

PostajNaslov: Re: Lebron James   sub ruj 25, 2010 3:57 pm

Lakers fan je napisao/la:
inače bron je meni zakon,ali se neću složiti da je bolji od kobea,malo je subjektivno ali šta da radim.... također lebron je u play-off protiv celticsa odusto od cavsa i zato su izgubili,a razlog je pomalo komičan,ali delonte west je spavo sa glorim james ili ti lebronovom mamom... kad se je to saznalo on je presto igrati a onaj koje gledo tu seriju zna o čemu govorim... inače šta mislite zašto je boston doveo upravo westa u svoje redove....

west spavao sa lebronovom mamom??? wtf...za ovo prvi put čujem. bronu osobno ne zamjeram što je otišao u miami jer ćemo prvi put u povijesti gledati tri individue u jednoj momčadi istovremeno koji su legitimni all-star igrači, nositelji igre i u naponu snage po godinama...o tome da li je bron bolji od kobea dalo bi se raspisati, ali činjenica je da kobe svoju igru znatno podiže u playoffu dok lebron nema dvije brzine...cijelu sezonu drži određenu konstantu i zato u ključnim trenucima nema mogućnost da posegne za nekim asom iz rukava...isto tako je imao loše trenere i suigrače, makar se treba priznati da je uprava činila sve da mu dovede kvalitetna pojačanja...neki su zaboravili da je cleveland igrao i finale sa spursima, koji su ih pomeli....tako da nije bron samo nabijao statistiku...o tome da je jordan imao pippena stoji, ali rodman, kukoč, longley i ekipa su mu pomogli tek u drugoj polovici slavne ere devedesetih. u prvoj su mu suigrači bili mladi Horace Grant,mladi Pippen, B.J.Armstrong, Bill Cartwright, Will Perdue, John Paxson...tako da se i ne može reć da je imao (pre) respektabilne suigrače..ali imao je Zen majstora koji je to sve znao posložiti
[Vrh] Go down
mazohist
Rookie
Rookie


Posts : 447
Join date : 13.09.2010

PostajNaslov: Re: Lebron James   sub ruj 25, 2010 4:05 pm

Meni je Lebron uvijek bil simpa do onog televiziskog spektakla koji je napravil od svog prelaza. Je znam da je dal u dobrotvorne svrhe zaradu ali kaj nije rekel ovima u Clevelandu kaj je odlučil. Papak, i ja se nadam iskreno da bu se još puno pomučil za naslov. Embarassed
[Vrh] Go down
pascalrolla
Rookie
Rookie


Posts : 57
Join date : 13.09.2010

PostajNaslov: Re: Lebron James   sub ruj 25, 2010 4:25 pm

mj je prvi osvojio s 28...čekao je pippena i granta da stasaju kao igrači...ok lebron se odlučio na ovaj potez...al def se udaljio od poredbi sa mj-om...ne sumnjam u njegovu igračku veličinu al mislim da realno kad završi karijeru bit će jedan od 10 najboljih svih vremena...nemojte mi statistiku spomnjiat jer onda komotno možete wilta proglasiti najvećim svih vremena...realno čak mu ovo s miamijem nije garancija naslova...mene zanima kako će wade i james funkcionirat jer su obojic navikli imati loptu u rukama 24 sekunde dok bi ostali samo stajali i gledali...ne kažem da neće funkcionirat al me zanima kako će njih dva funkcionirati zajedno
[Vrh] Go down
Ace Rimmer
Rookie
Rookie


Posts : 20
Join date : 21.09.2010

PostajNaslov: Re: Lebron James   sub ruj 25, 2010 5:36 pm

Ne kuzim kada ljudi kazu da je Kobe bolji jer odlucuje utakmice, ima psiholosku snagu pa zabija ''kad treba''... pa treba cijelu utakmicu zabijat!
Ako netko ima sut 30% tijekom tekme i onda zabije zadnji sut za pobjedu ja necu smatrat da je taj igrac donio pobjedu. Radio je sra*a citavu tekmu, dovodeci rezultat u pitanje i onda sretno zabio na kraju... tako ja na to gledam Very Happy

A Kobe je par puta u ovom playoffu imao uzasne predstave sto se postotka suta tice (6/24 zadnja tekma s Bostonom), Gasol ga je izvlacio... Ove sezone je imao sut 45%, a LBJ preko 50...

Inace, i ja volim Kobea i nisam neki veliki fan Lebrona, ali ljudi ce cesto za Kobea reci da je bolji jer im se svidja nacin na koji igra (finoca, elegancija, tehnika..), a Lebrona ne vole jer je prije svega ''fizikalac''... Ali treba se gledati cjelokupna kvaliteta, a ne nacin na koji netko igra... fizikalije su u kosarci jednako vazne kao i bilo sto drugo i jednako odredjuju kvalitetu igraca. Lebronove su nevjerojatne, a nije bas da mu nedostaje i drugih vrlina...
[Vrh] Go down
Lakers fan
Rookie
Rookie


Posts : 76
Join date : 13.09.2010
Location : Los Angeles,California

PostajNaslov: Re: Lebron James   sub ruj 25, 2010 8:00 pm

Ace Rimmer je napisao/la:
Ne kuzim kada ljudi kazu da je Kobe bolji jer odlucuje utakmice, ima psiholosku snagu pa zabija ''kad treba''... pa treba cijelu utakmicu zabijat!
Ako netko ima sut 30% tijekom tekme i onda zabije zadnji sut za pobjedu ja necu smatrat da je taj igrac donio pobjedu. Radio je sra*a citavu tekmu, dovodeci rezultat u pitanje i onda sretno zabio na kraju... tako ja na to gledam Very Happy

A Kobe je par puta u ovom playoffu imao uzasne predstave sto se postotka suta tice (6/24 zadnja tekma s Bostonom), Gasol ga je izvlacio... Ove sezone je imao sut 45%, a LBJ preko 50...

Inace, i ja volim Kobea i nisam neki veliki fan Lebrona, ali ljudi ce cesto za Kobea reci da je bolji jer im se svidja nacin na koji igra (finoca, elegancija, tehnika..), a Lebrona ne vole jer je prije svega ''fizikalac''... Ali treba se gledati cjelokupna kvaliteta, a ne nacin na koji netko igra... fizikalije su u kosarci jednako vazne kao i bilo sto drugo i jednako odredjuju kvalitetu igraca. Lebronove su nevjerojatne, a nije bas da mu nedostaje i drugih vrlina...

i kobe je imo 15 skokova,par ukradenih i i 5,6 asista.... mogo je imati i duplo više da je upravo gasol pogađo zicere koje mu je kobe postavio...
kako je mazo reko,zbog one emisije je on pao ...neka je prešo,fuck it... ljudi traže načina da pobjede lakerse,pa ako to znači da se spoje neka rade hehe,ali trebo je fanovima cavsa reći da neće više igrati za njihov klub a ne govoriti da mu je akron dom....


_________________
'till I die, KOBE is my STAR
LAKER 4 life
[Vrh] Go down
mazohist
Rookie
Rookie


Posts : 447
Join date : 13.09.2010

PostajNaslov: Re: Lebron James   ned ruj 26, 2010 5:14 pm

Dobro karakter mu je upitan ali igračka kvaliteta je neupitna. I mene naravno zanima kak bu se Wade i on nadopunjavali. U Zadnje vrijeme su sve velke ekipe imale vrhunskog centra. Doveli su Bosha al on mi nekak djeluje premekano. U Miamiu bu sve ovisilo kak bu se James prilagodio Wadeu. Ak odluči igrat kao pravo krilo i prepusti loptu u ruke Wadeu mogli bi dobro zgledat u suprotnom bu se sudarali. No ak to napravi možda bu tužan zbog statistike koja ne bu više tak lijepa i privlačna. Ma bumo vidli u svakom slučaju dobro je ipak za ligu da je napravljena jedna takva mega momčad. Jedino kaj sam ja očekival da bu se Railey iz ureda spustil na klupu i krenul po još jedan naslov. Ali kolko vidim od toga još uvijek ništa.
[Vrh] Go down
Lakers fan
Rookie
Rookie


Posts : 76
Join date : 13.09.2010
Location : Los Angeles,California

PostajNaslov: Re: Lebron James   ned ruj 26, 2010 7:18 pm

mazohist je napisao/la:
Dobro karakter mu je upitan ali igračka kvaliteta je neupitna. I mene naravno zanima kak bu se Wade i on nadopunjavali. U Zadnje vrijeme su sve velke ekipe imale vrhunskog centra. Doveli su Bosha al on mi nekak djeluje premekano. U Miamiu bu sve ovisilo kak bu se James prilagodio Wadeu. Ak odluči igrat kao pravo krilo i prepusti loptu u ruke Wadeu mogli bi dobro zgledat u suprotnom bu se sudarali. No ak to napravi možda bu tužan zbog statistike koja ne bu više tak lijepa i privlačna. Ma bumo vidli u svakom slučaju dobro je ipak za ligu da je napravljena jedna takva mega momčad. Jedino kaj sam ja očekival da bu se Railey iz ureda spustil na klupu i krenul po još jedan naslov. Ali kolko vidim od toga još uvijek ništa.

tko zna možda zna da će teško ovu sezonu osvojiti naslov pa ne želi da bude on kriv... ipak je on stari lisac...

_________________
'till I die, KOBE is my STAR
LAKER 4 life
[Vrh] Go down
Ace Rimmer
Rookie
Rookie


Posts : 20
Join date : 21.09.2010

PostajNaslov: Re: Lebron James   ned ruj 26, 2010 8:46 pm

Lakers fan je napisao/la:
mazohist je napisao/la:
Dobro karakter mu je upitan ali igračka kvaliteta je neupitna. I mene naravno zanima kak bu se Wade i on nadopunjavali. U Zadnje vrijeme su sve velke ekipe imale vrhunskog centra. Doveli su Bosha al on mi nekak djeluje premekano. U Miamiu bu sve ovisilo kak bu se James prilagodio Wadeu. Ak odluči igrat kao pravo krilo i prepusti loptu u ruke Wadeu mogli bi dobro zgledat u suprotnom bu se sudarali. No ak to napravi možda bu tužan zbog statistike koja ne bu više tak lijepa i privlačna. Ma bumo vidli u svakom slučaju dobro je ipak za ligu da je napravljena jedna takva mega momčad. Jedino kaj sam ja očekival da bu se Railey iz ureda spustil na klupu i krenul po još jedan naslov. Ali kolko vidim od toga još uvijek ništa.

tko zna možda zna da će teško ovu sezonu osvojiti naslov pa ne želi da bude on kriv... ipak je on stari lisac...

Haha... nadas se da ce Lakersi i ove sezone dominirati, ni ja ne bi imao nista protiv Wink
[Vrh] Go down
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Lebron James   

[Vrh] Go down
 
Lebron James
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Kobe Bryant and Lebron James
» James Webb Space Telescope Progress
» St. James Infirmary
» has anyone used Dr James CHau?
» Our grandfather - William James Long

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
 :: Muška košarka :: NBA-
Forum(o)Bir: